Comentariu

Suntem mulți care gândim în felul acesta!

România trebuie să continue lupta anticorupție( ieri a fost Ziua Internațională Anticorupție #decembrie9.

România  are nevoie de reforme clare în domenii cheie cum ar fi: infrastructură, sănătate, educație, mediu, cercetare, ș.a.m.d. Sunt necesare/imperative, iar ele trebuiesc făcute ACUM,  sau DE ACUM înainte, deoarece vom rămâne foarte mult în urmă.

România are nevoie de un referendum, un referendum pentru revizuirea constituției pentru deducerea numărului de parlamentari, eliminarea imunității (imunitate parlamentară sau prezidențială). Articolele:

Art.72: http://www.constitutiaromaniei.ro/art-72-imunitatea-parlamentara/

Art.84, (2): http://www.presidency.ro/ro/presedinte/constitutia-romaniei

 

România trebuie să spună STOP demagogiei, STOP minciunei, #STOPCORUPTIEI.

Trebuie să până aici, #neamsaturat, nu doar #rezist, deoarece am #indurat, am îndurat destule. Noi din ’47-’48 tot #îndurăm, tot #rezistam.

Trebuie să înțelegem cu toții, toți românii, trecutul, să învățăm din el, prezentul și punctul în care ne aflăm astăzi, pentru a privi încrezători spre viitor!

Trebuie să înțelegem fiecare, trebuie să ne educăm copiii în spiritul responsabilității, al datoriei noastre. Deopotrivă, copii, tineri și bătrâni,trebuie să fim noi cu toții , nu doar ei  #noapteacahoții

Imaginați-vă că fiecare individ e o za, iar  dacă o singură za e ruptă ( sau mai multe sunt rupte) lanțul/colierul e rupt, îl putem purta, nu ne putem bucura de el, etc.

#ROMÂNIA e o salbă minunată, care acum e ruptă, divizată în mai multe părți, bucăți.

Această podoabă superbă am primit-o în dar de la străbunii noștri, de la bunicii noștrii, de la părinții noștri. Noi o vom dărui copiilor noștri, nepoților noștri, strănepoților noștri.
#ROMÂNIA e ca un pui de căprioară cu privirea angelică, care paște frumos pe o imensă pajiște verde.
#Noicutoții stăm și privim acest film liniștitor la început, apoi din neant apar “lupii” înfometați. Această haită de lupi trag cu dinții de ea, o sfâșie pur și simplu.
Aceasta e realitatea de astăzi, noi trăim în bila noastră, avem viața noastră, problemele noastre, e de înțeles, până într-un anume punct. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru zi de zi, chiar ne afectează vizibil, doar că unii dintre noi nu merg la vot, spun că toți politicienii sunt la fel, ș.a. Vă înțeleg scepticismul, dar dacă nu suntem uniți nu putem reuși,
nu putem reuși dacă trăim într-o bulă a noastră.

 

Trebuie să înțelegem fiecare, fie că trăim în mediul urban, fie că trăim în mediul rural, că o democrație așa functionează!

#Votul e singura cale legitimă prin care putem schimba lucrurile, indiferent de poziția noastră socială, de funcția pe care o ocupăm, de ce balanța avem în cont.

Cu toții ne-am născut aici, pe această glie strămoșească, nu putem alege asta, unii putem fi mândrii alții nu, cu toții vorbim această limbă suberbă, pe CI atunci când ne-am născut (ne naștem) scrie #ROMÂNIA.

Sunt ferm convins și cred cu tărie că vom reuși, iar… #România va reînvia și va renaște!”

“Ziua internațională a drepturilor omului este marcată în întreaga lume la 10 decembrie. La această dată, în 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Declarația stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale. Ulterior, Declarația a fost completată cu: Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială (1965), Convenția internațională asupra drepturilor politice și civile (1966), Convenția pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor (1979), Convenția împotriva torturii (1984), Convenția împotriva Apartheidului (1985), Convenția drepturilor copilului (1989) etc.”

#rezist #fărăviolență #noicutoții #ZiuaInternaționalăaDrepturilorOmului #10decembrie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s