#EusuntCharlie

Nu sunt de acord cu modul de satira pe care il afisa publicatia Charlie Hebdo Officiel. Au instigat? Da. Si-au asumat? Da! Au satirizat guverne, politici, religii, de la Mohamed pana la liderii teroristi?Da. De la Fecioara Maria pana la Papa? Da! Gasesc acele caricaturi umoristice? Nu! Ma fac macar sa zambesc?Nu! Pur si simplu era un mod de exprimare!

Nu sunt de acord cu multe lucruri din jurul meu, din aceasta lume. Dar nu pot sa fiu de acord ca au fost omorati ca niste caini, fara scrupule si cu sange rece.Nu ii putem numi martiri, asa cum nu putem numi toti musulmanii teroristi.Dar pentru mine au devenit eroi. “Eroii liberei exprimari”.Sincer sa fiu nu am inclinatie catre caricatura. Nu citeam publicatia si nici nu stiam de existenta ei.

Pentru mine sunt un exemplu! Ma pot exprima liber, imi pot spune parerea oricand doresc si oriunde doresc. Nimeni nu imi poate lua dreptul de a ma exprima liber. Nici macar frica! Nu pot trata terorismul cu lasitate. Ei vor sa ne induca asta.

Am poza de profil cu hastag-ul #EusuntCharlie. E doar solidaritate, indignare, o stare de spirit. Exprima sentimentele din momentul vizualizarii imaginilor masacrului si al actului de barbarie. Unii spun:”Toti suntem Charlie pana cand o sa avem o poza cu noi in patru labe”!

P.S.: Imi asum acest risc si pot spune clar si raspicat:”Je suis Charlie”De ce?Consider ca am cateva motive intemeiate.Uitam ce inseamna umanitatea?

Sanatate!

 

 je-suis-charlie-cum-si-au-schimbat-marca-si-l-equipe-prima-pagina-dupa-masacrul-de-la-charlie-hebdo

sursa:L’Equipe

3 thoughts on “#EusuntCharlie

  1. Pe zi ce trece, ma indignez tot mai tare de faptul ca nu se gaseste o solutie pentru terorism si, in special, pentru factiuna asta ultra-islamica…. Respect toate religiile, insa nu cred ca in Coran scrie ca Abdul trebuie sa il omoare pe Charlie pentru ca l-a batjocorit pe Mohamed… Refuz sa cred ca Allah le-a cerut asta in Coran si ca ei actioneaza in numele lui Allah….

    Like

  2. Exact ce ai spus tu ii spuneam cuiva acum cateva zile.Nu cred ca Allah,Mahomed si Coranul ideamna la acte de barbarie.Asta o fac fanaticii, islamistii.Se folosesc de religie musulmana pentru antingerea scopurilor proprii si atragerea de noi adepti.Premierul francez Manuel Valls a spus in Parlametul Francez ca este impotriva islamisului,jihadismului nu impotriva religiilor si mai ales al musulmanilor.

    Like

Leave a comment